Tineke van den Polder

Een boeiende weg naar Interieurstylist

In 1983 begon ik met rechten studeren, een studie waar ik zelf een kunstmanagement- opleiding van maakte (die bestonden toen nog niet in Nederland). Ik sloot mijn opleiding in 1990 af met twee stages; een bij de Stichting Beeldrecht en een bij het Smithsonian Institute in Washington DC. Daarna werkte ik twaalf jaar in de culturele sector. Zo deed ik onder andere de communicatie voor het Oerolfestival, de nationale en internationale perscontacten voor de 1e Architectuur Biennale in Rotterdam en verschillende pr-onderzoeksprojecten voor Rotterdam Festivals. Daarnaast was ik productieleider van verschillende theaterprojecten (o.a. Rotterdamse Schouwburg en Fact).

tineke-van-den-polder-interieurstylist.jpg

Gedurende deze jaren was ik altijd nauw betrokken bij de vormgeving van drukwerk, decors en aankleding. Vanuit liefde voor vormgeving ben ik in 2002 de opleiding tot interieurstylist bij Artemis Styling Academie gaan volgen. Sindsdien ben ik als zelfstandig interieurontwerper aan het werk.

Werken in de culturele sector, met zijn onverbiddelijke deadlines van premieres en zijn beperkte budgetten, heeft van mij een dijk van een projectleider gemaakt. De klanten van Studio Magnolia kunnen daarom rekenen op een tot in de details verzorgde begeleiding van de uitvoering, werken binnen een vooraf gestelde budgetten en oplevering volgens planning.